ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chauffören dödades framför sin son

Marcus Carlsson / Johan Mårtensson · 16 Jan 2013
Uppdaterad 16 Jan 2013
Chauffören dödades framför sin son

Chauffören dödades framför sin son


Lastbilschauffören dog framför ögonen på sin son. Dödsolyckan skedde efter att de gått ur sin bil för att varna andra trafikanter.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen avled på plats av skadorna han ådrog sig under tisdagens masskrock vid Tranarpsbron utanför Helsingborg. Han ska ha fått sladd på sitt fordon och därefter gått ut ur lastbilen för att försöka förhindra ytterligare olyckor. – Hans son var med och de var båda två ute för att varna andra trafikanter. En långtradare har då träffat mannen och klämt honom mot räcket, säger polisens utredningsledare Arne Davidsson.

Två förundersökningar har inletts efter masskrocken som ägde rum på E4:an mellan Åstorp och Östra Ljungby. Brotten som misstänks är vållande till annans död på den norrgående väghalvan och vållande till kroppsskada i den södergående. – Vi har försökt att sortera upp fordonen så att vi kan reda ut vem som har färdats i vilket fordon, säger Arne Davidsson.

De flesta olycksbilarna har inspekterats av polisen och hittills har man inte hittat något fordon med bristfälliga däck för det hala väglaget.

Enligt räddningsledaren Jonas Hellsten berodde olyckorna troligtvis på höga hastigheter i samband med de extrema väderförhållandena. När han med blåljus for ut till olycksplatsen blev han omkörd gång på gång. – Väldigt många höll höga hastigheter trots att det var en dimma som var nästan obeskrivlig, säger Hellsten.

71 fordon, varav 33 personbilar, var inblandade i masskrocken. Av de 52 personer som fördes till sjukhus efter olyckan låg sex av dem under onsdagen fortfarande kvar. Fyra på Helsingborgs lasarett och två på Centralsjukhuset i Kristianstad. – Ingen har några livshotande skador, säger Hans Ivarsson från Region Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Marcus Carlsson / Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro