ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cheat Codes om framgångarna: Vi tar inget för givet”

Natalie Demirian · 14 Mar 2018
Uppdaterad 14 Mar 2018
Matthew Russell, Trevor Dahl,  Kevin "Kevi" Ford i Cheat Codes.

Matthew Russell, Trevor Dahl, Kevin "Kevi" Ford i Cheat Codes. Foto: Pressbild/Warner Music


Cheat Codes är dj-trion från Los Angeles som har fler än 1,5 miljarder lyssningar enbart på Spotify. Metro fick en pratstund med bandet när de befann sig i Stockholm. "Vi ville inte vänta på att någon annan skulle låta oss göra vad vi ville göra", säger Trevor Dahl.

klar

Artikellänk är kopierad

Cheat Codes består av Trevor Dahl, Matthew Russell och Kevin ”Kevi” Ford. Det Los Angeles-baserade bandet bildades år 2014, men det var inte förrän 2016 som de slog genom på stort. Det var då de släppte den virala singeln ”Sex”, där de samplade refrängen från Salt-N-Pepas låt ”Let’s talk about sex”.

Låten har i nuläget fler än 500 miljoner lyssningar på Spotify och över 100 miljoner visningar på Youtube.

Sedan dess har dj-trion nått framgång efter framgång med låtar som ”Pretty girl” med Maggie Lindemann och ”No promises” med Demi Lovato.

– Demi var väldigt rolig att hänga med och hon är supertalangfull. Hon köpte faktiskt tatueringar till oss, säger Matthew Russell medan samtliga visar upp sina tatueringar.

Anledningen till Sverigebesöket är att bandet agerade förband till The Chainsmokers under deras Europaturné.

– Vi alla har en låtskrivarbakgrund, så när vi producerar vår musik börjar vi alltid med den biten först, sedan bygger vi produktionen kring den. Vi har verkligen sett upp till personer som Max Martin, långt innan vi formade den här gruppen. Sättet svenska producenter och låtskrivare bygger upp låtar … de är nästan vetenskapliga är de skapar musik, säger Matthew Russell.

Samtliga i Cheat Codes sjunger, producerar och skriver låtar.

– Det viktigaste för oss är att göra varje låt så bra som möjligt. Det kan innebära att Trevor sjunger, att Kevi sjunger eller att jag sjunger. Men det kan också innebära att ingen av oss sjunger, utan att vi i stället tar in en annan artist. Det kan vara en popartist som Demi Lovato eller en hiphopartist som Fetty Wap.

På frågan om de hade förväntat sig att lyckas med sin musik säger Trevor Dahl att de alltid hoppades på det.

– Det var planen när vi drog i gång det här bandet. Vi ville inte vänta på att någon annan skulle låta oss göra vad vi ville göra. Vi sjöng, producerade och mixade låtarna själva. Vi försökte göra varje låt bättre och nå en större och större publik. Och det gick bra. Vi vill fortsätta att växa och spela ännu större konserter. Vi tar inget för givet.

Killarna berättar att de reser och turnerar non stop, och att de tidigare levde dj-livet med fester inpå småtimmarna i stort sett varje natt. Men de har numera, precis som många andra dj:s, insett att det inte fungerar att leva så under en längre period.

– Det är en balansgång. Vi festar absolut, men vi klarar inte av att göra det varje natt längre, som under de första åren. Jämfört med förra gången vi var i Europa är den här gången betydligt lugnare., säger Trevor Dahl

Finns det en historia bakom bandnamnet Cheat Codes?

– Min bror hade ett band förut och de turnerade med Duran Duran. De spelade på Madison Square Garden när jag var liten. Jag frågade min bror hur han lyckades med det och han svarade att han har ”the cheat codes” (fuskkoderna på svenska, reds. anm.). Jag berättade den historien och då kom vi på att det skulle vara bandnamnet, säger Kevin ”Kevi” Ford.

pil
Cheat Codes

Består av: Trevor Dahl, 24 år, Matthew Russell, 27 år, Kevin ”Kevi” Ford, 27 år.Bor: I Los Angeles, USA.Gör: Artister, producenter och dj:s.Aktuella med: Har turnerat i Europa som förband till The Chainsmokers. Har precis släppt nya singeln ”Put me back together” med Kiiara.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro