ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chef-chefens tips för chefskarriären

Sophie Lokko · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013

Allt färre av oss vill chefa. Som chefredaktör för tidningen Chef har Cissi Elwin Frenkel en sällsynt inblick i det omdebatterade yrket, och spräcker hål i några högtravande myter för att vända trenden. Enligt henne kan du visst vara polare med dina kollegor. Och det där med fritid, det kan du faktiskt också ha.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Johan Engman/Scanpix

Själv hade hon aldrig drömt om att bli chef. Cissi Elwin Frenkel är från början utbildad tv-producent, men fick en dag ett samtal med frågan om hon var intresserad av jobbet som chefredaktör för Ica-kuriren.  – Då var jag 35 år, och tyckte att folk som blev chefer såg så bekymrade ut och mest verkade sitta i långa och tråkiga möten. Men jag upptäckte snabbt att jag älskade jobbet. Jag tror att den viktigaste egenskapen är att man tycker om människor och har koll på vem man själv är, vad man kan och vad man är mindre bra på.  Måste man ha någon speciell egenskap för att bli chef?– Du måste ha hög energi, ett stort driv och brinna för det du gör. Du måste vilja lyfta fram andra och lita på dem och bygga bra grupper med människor som är olika dig själv på många olika sätt. Men du måste också stå ut med att fatta beslut som ibland kan vara impopulära.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Lokko
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro