ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chef gav nya läkare för hög lön _ omplaceras

Stockholm TT · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Överläkaren tillträdde som chef på den medicinska akutvårdskliniken i höstas. -Ingenting fungerade. Stafettläkarna åkte in och ut från vecka till vecka. Varje måndag stod vi här med nytt folk som skulle introduceras i verksamheten, säger överläkaren till Borås Tidning. Han försökte anställa läkare. Men ingen ville jobba för den lön som erbjöds, och sjukhusets ledning sade nej till en höjning. Då anställde chefen fem läkare på eget bevåg. Tre jobbade tidigare på andra avdelningar inom sjukhuset, men kom till den medicinska akutvården på grund av lönepåslaget. -Jag löste ett problem. En stafettläkare kostar 36 000 kronor i veckan. Nu sparar vi dessa pengar, framhåller han. Men sjukhusledningen anser att verksamhetschefen överträtt sina befogenheter, och inte tänkt på konsekvenserna. Flera läkare på andra avdelningar uppges nu kräva att få samma lönevillkor.

Vid ett möte på onsdagen ställde sig dock klinikens personal enigt bakom sin förra chef. Överläkaren har erbjudits andra uppgifter inom sjukhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro