ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chef stäms för sextrakasserier

Ulrica Widsell · 17 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014
Den här etiketten satt på ett paket chokladbollar som den 37-åriga kvinnan fick av sin chef.  

Den här etiketten satt på ett paket chokladbollar som den 37-åriga kvinnan fick av sin chef.   Foto: Norrbottenskuriren


En 37-årig kvinna sextrakasserades av sin chef på ett livsmedelsföretag i Boden och hon fick inte sin lön, skriver Norrbottenskuriren. – Jag fick ett paket chokladbollar av chefen med etiketten klapp i stjärten, puss på musen”, säger kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fackförbundet Handels har stämt livsmedelsföretaget för sexuella trakasserier, enligt Norrbottenskuriren.

Efter en månad på jobbet fick den 37-åriga kvinnan ett paket chokladbollar med en egentillverkad etikett av chefen på livsmedelsföretaget. ”Kärlek, hångel, sex, klapp i stjärten, puss på musen.” stod det som innehållsförteckning. På etiketten fanns också en tecknad karikatyr av henne.

– Jag är van vid en hård jargong och brukar inte ta åt mig. Men det här kändes som ett märkligt beteende från en chef, säger kvinnan till Norrbottenskuriren.

Några månader efter händelsen hade hon inte fått sin lön och kontaktade sitt fackförbund Handels. När chefen fick reda på det fick hon ett hotfullt mejl.

”… du har gått till facket och beklagat dig … vi får väl se vad vi kan hitta på för otrevligheter…, skrev chefen.

Handels stämmer livsmedelsföretaget för sexuella trakasserier och kräver 100 000 kronor i skadestånd och 30 000 kronor i ersättning för den uteblivna lönen.

– Texten på chokladbollspaketet talar för sig själv. Det är ett solklart fall av sexuella trakasserier, säger Bo Villner, jurist på LO-TCO Rättsskydd som arbetat med fallet på uppdrag av Handels, till Norrbottenskuriren.

Arbetsgivaren har anmälts till Arbetsdomstolen för mejlhotet. Ytterligare fyra anställda har stämt företaget för uteblivna löner.

– Företaget har satt i system att provanställa unga och ge för lite i lön. När de anställda har protesterat har de blivit trakasserade, säger Bo Villner.

Den utpekade chefen vill inte kommentera anklagelserna, uppger Norrbottenskuriren.

LÄS MER:Därför undviker kvinnor att anmäla sexuella trakasserierKaféägare sexofredade unga jobbsökare

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro