ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chefen på hotade ryggavdelningen: Vi vill utveckla vården

Peter Löwendahl · 27 Jun 2013
Uppdaterad 27 Jun 2013
Chefen på hotade ryggavdelningen: Vi vill utveckla vården Stefan Petersson, tf verksamhetschef neurosjukvården, har ingen deadline på när utredningen om ryggmärgsskadeenheten ska vara klar. – Och det kommer inte bli färre vårdplatser än vad som finns i dag, säger han.

Chefen på hotade ryggavdelningen: Vi vill utveckla vården Stefan Petersson, tf verksamhetschef neurosjukvården, har ingen deadline på när utredningen om ryggmärgsskadeenheten ska vara klar. – Och det kommer inte bli färre vårdplatser än vad som finns i dag, säger han. Foto: Christina Blom


Ryggmärgsskadeenheten ska omorganiseras för att ge bättre vård, inte för att spara pengar, enligt verksamhetschefen. Men han medger att omorganisationen skulle spara pengar.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 24 juni avslöjade Metro att det finns ett förslag om att lägga ner ryggmärgsskadeenheten på Sahlgrenska sjukhuset. Skarp kritik riktades mot förslaget, både från anställda och från patientorganisationer.  

Nu försvarar Stefan Petersson, tf verksamhetschef neurosjukvården, förslaget.

– Vi har i vår ledningsgrupp kommit fram till att vi behöver hitta ett bättre sätt att samordna vården inom vårt arbetsområde, säger han.

Han betonar att inget beslut är fattat och att förslaget ska utredas ordentligt först. Stefan Petersson menar att förslaget inte utreds för att spara pengar, men medger att verksamhetsområdets ekonomi kommer att vara i mindre obalans om förslaget blir verklighet. Hur mycket pengar dagens ekonomiska obalans handlar om uppger han inte.

– Jag har inga summor, men vi ska hantera detta inom vårt verksamhetsområde och våra kostnader är högre än de ska vara. Men det här handlar om att vi vill utveckla och förbättra vården för våra patienter.

Även Vårdförbundet är kritiskt till förslaget.

– Jag tycker att det verkar omöjligt. Jag hoppas att ledningen tar ett klokt beslut, säger Elisabeth Flygare, förtroendevald Vårdförbundet på Sahlgrenska.

Stefan Petersson uppger också att det kommer att behövas fler åtgärder för att få en ekonomi i balans inom neurosjukvården.

– Jag kan inte säga vad de kommer att handla om, det är något som vi kommer att diskutera i ledningsgruppen, säger han. 

LÄS MER: Sahlgrenska ska spara – vill stänga ryggmärgsskadeenhet

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro