ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chefen vill att du tränar – men inte på arbetstid

Peter Löwendahl · 15 Jan 2013
Uppdaterad 15 Jan 2013

Nästan sju av tio arbetsgivare sporrar de anställda att träna med olika löneförmåner. Men under tre av tio låter sina anställda träna på arbetstid.

klar

Artikellänk är kopierad

David Möller och Alexander Schmidt har båda arbetstid avsatt för träning och  friskvårdsbidrag, något de utnyttjar på Nordic Wellness i centrala Göteborg.  – Man blir starkare och friskare, så för arbetsgivaren är det nog väldigt bra,  säger David Möller.
David Möller och Alexander Schmidt har båda arbetstid avsatt för träning och  friskvårdsbidrag, något de utnyttjar på Nordic Wellness i centrala Göteborg.  – Man blir starkare och friskare, så för arbetsgivaren är det nog väldigt bra,  säger David Möller.Foto: Lena Garnold

Det är lång kö till gymmet just nu. Vilket många arbetsgivare har förstått. 

Enligt en undersökning av bemanningsföretaget Peak it & Office och analysföretaget Infact sponsrar 65 procent av arbetsgivarna sina anställda med någon form av löneförmån för att träna. Men under tre av tio har valt att satsa på den löneförmån som skulle underlätta för flest.

– Framför allt friskvårdstimmen är jätteviktig, att man kan gå iväg och träna under jobbet, säger Ludwig Bergehall under en paus i sitt styrketräningspass.

Han menar att han gör ett bättre jobb när han får möjlighet att gå ifrån en timme mitt på dagen för att träna.

– Det är jag övertygad om. Att komma ut, få lite luft och röra på sig är jätteskönt, säger han.

Även Peter Wigert, generalsekreterare Friskis & Svettis, menar att tid är en viktigare signal än pengar för en arbetsgivare. 

– I en undersökning för några år sedan hade vi 15 faktorer som folk fick rangordna enligt vad som motiverar dem, då hamnar friskvårdsbidraget på plats nummer 10. Att träna på arbetstid kom på nummer sju, säger han.  

Ytterligare en signal arbetsgivaren kan ge är att vara en god förebild, menar Peter Wigert.

– Man visar att man har en arbetsplats där man lyfter fram träning som viktig för välbefinnandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro