ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chefen: 5 saker som imponerar på mig under jobbintervjun

Anna Åslund · 23 Apr 2018
Uppdaterad 24 Apr 2018
Ulrika Steg är säljchef på Telenor.

Ulrika Steg är säljchef på Telenor. Foto: Telenor/Unsplash


När du har läst på om företaget och samtidigt ställer många frågor på arbetsintervjun visar det att du verkligen är intresserad av jobbet du sökt. Det menar Ulrika Steg, säljchef på Telenor, som hållit i hundratals intervjuer under sin karriär.

klar

Artikellänk är kopierad

Du har läst på om företaget

Ta reda på så mycket som möjligt om det aktuella företaget innan du går på jobbintervjun. Gå in på deras hemsida och skapa dig en bild av vad de vill signalera. Ta reda på hur många som jobbar där, var de finns och vilka ambitioner de har. Är eller har företaget en fysisk butik som du kan besöka? Gå dit innan intervjun, småprata med någon i personalen och känn in stämningen. På intervjun kan du sedan berätta vad du upplevde på plats.

Du visar varför du är rätt person

Om du läst på om både rollen och företaget kan du även lättare motivera för arbetsgivaren varför du är rätt person för jobbet. Berätta om dina kompetenser och erfarenheter och använd dem till att visa vad du kan bidra med. Lyft gärna upp ett problem eller en utmaning som du tidigare stått inför och hur du löste situationen. Det ger ett tydligt exempel på vem du är och hur du fungerar.

Du ställer frågor

Att ställa frågor visar på ett genuint intresse för tjänsten och företaget. Samtidigt kan du skapa dig en bild av företaget och om du skulle vilja jobba där. Här är några frågor som kan vara till hjälp:

– Vad innebär den här tjänsten?– Vilken profil hade ni tänkt till den här tjänsten?– Vilka utmaningar finns inom den här tjänsten och på avdelningen dit tjänsten hör?– Hur ser organisationen ut?– Vilka mål finns uppsatta för tjänsten och företaget?– Vart vill ni som företag vara om tre år?

Du vet hur man gör ett gott intryck

Första intrycket är viktigt, men inte avgörande. Om du råkar komma sent eller har svårt att svara på första frågan är det viktigt att du inte tänker att det är kört. Många är nervösa i början av en intervju och du är definitivt inte den första kandidaten att komma sent. Chefer och rekryterare är vana vid det här och är bra på att se förbi det och fokusera på det viktiga. Försök att slappna av och lämna alla eventuella misstag bakom dig. Du kan alltid komma igen.

Du låter din passion lysa igenom

Sök jobb inom de områden du är intresserad av och känner en passion för. Då får du en möjlighet att jobba med dina styrkor vilket bara kommer göra dig bättre. En arbetsgivare vill anställa engagerade medarbetare och om ditt intresse är äkta kommer det att lysa igenom. Berätta vad det är med just den här tjänsten som du tycker låter spännande.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro