ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chefens mardröm

Annika Wihlborg · 3 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TUFFT JOBB. Chefer står inför en tuff uppgift och möter dagligen krav från många olika håll.Chefsrollen är komplex och mycket handlar om att motivera och stötta sina medarbetare och samtidigt kunna ha ett helhetsperspektiv.  Oavsett vilken typ av chef du har eller vilken verksamhet du arbetar inom så finns det ett antal irritationsmoment som de allra flesta chefer har gemensamt.Medarbetare som är bakåtsträvare och emot all förändring är svåra att hantera för de flesta chefer.

Men den allra tuffaste nöten att knäcka är  kanske medarbetare som av någon anledning är näst intill omöjliga att motivera. Medarbetare som tar mycket tid och kräver massor av uppmärksamhet från chefen är inte heller en höjdare för chefen vars vardag oftast är stressig. – Vad som irriterar chefer beror till stor del på vilken personlighetstyp och ledarskapsstil man har, säger Anki Udd, ledarskapskonsult på chefsorganisationen Ledarna.Självkännedom är, enligt Anki Udd, en avgörande faktor för att kunna hantera de irritationsmoment som är en naturlig del av varje chefs vardag.

Tio medarbetare som irriterar chefen

Nejsägaren. Är negativ och kritisk till det mesta. Kommer oftast med synpunkter men sällan med förslag till förbättringar eller alternativa lösningar.  Ser ofta riskerna med en idé och är den första att påpeka allt som skulle kunna gå snett.Kvarsittaren. Har tröttnat på jobbet för länge sen men stannar ändå kvar på samma position av ren bekvämlighet.  Är omotiverad och osäker på sina karriär- och livsmål.  Kvarsittaren är svår att motivera och skulle förmodligen prestera betydligt bättre på en helt annan arbetsplats.

Snackaren. Pratar ofta och länge om hur mycket de har att göra och hur stressiga deras arbetsdagar är. I själva verket har snackaren sällan mer att göra än genomsnittet och det faktum att de lägger mycket energi på att snacka gör att resultatet blir mycket snack och lite verkstad.

Kortslutaren.  Går ogärna till sin närmaste chef med sina problem och funderingar, utan väljer i stället att gå till nästa chef på ledarskapstrappan.  Genom att hoppa över ett steg på chefsstegen så visar kortslutaren på bristande förtroende för och missnöje med sin närmaste chef.

Glidaren  Åker gärna snålskjuts på andra och ser till att åstadkomma minsta möjliga resultat. Undviker i största möjliga mån allt ansvar. Glidaren är ofta kompetent men lider av extrem lathet, vilket gör att glidaren gärna skjuter över jobb på kollegerna i stället.

Bevararen. ”Så har vi alltid jobbat och så ska vi fortsätta att jobba” är bevararens devis. Av rädsla för att förlora kontrollen eller beträda okänd mark agerar bevararen bakåtsträvare vid exempelvis omorganiseringar eller när ny teknik introduceras.  Bevararen håller till varje pris fast vid det de kan och känner sig trygga med.

Intrigmakaren. Älskar att sitta i fikarummet och skvallra. Baktalar gärna kollegerna och tvekar inte att gå till chefen och ange en kollega för att därefter blåneka vid konfrontation med personen i fråga.  Skitsnackaren är inte sällan arbetsmässigt eller socialt understimulerad och gör allt för skapa intriger och rykten.

Paragrafryttaren. Är extremt regelfokuserad och formell. Vill följa varje lagtext och policy till punkt och pricka, även i akuta situationer.  Paragrafryttaren vill ha ryggen fri och vill inte kunna anklagas för att ha gjort något fel, därför håller de stenhårt fast vid varje regel och förordning som finns att tillgå.

Tidstjuven. Vill dubbelkolla varje detalj med chefen. Är osäker och vill få bekräftelse och slippa ta ansvar för sitt arbete genom att bolla över en stor del av ansvaret på chefen.  Stjäl mycket tid av chefen och lider ofta av rädsla för att göra fel.

Barnet. Betraktar chefen som en sorts curlingförälder. Överlåter ansvaret för sin egen karriärutveckling på chefen och vill ständigt förses med nya utmaningar och bli omhändertagen. Intar gärna rollen som barn för att kunna frånsäga sig ansvar och av bekvämlighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Wihlborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro