ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chelsea har stängt av tre fans efter rasistattacken

Emma Björkman · 20 Feb 2015
Uppdaterad 20 Feb 2015
Tre av Chelseafansen som hindrade en mörkhyad man från att gå på tåget har nu stängts av.  

Tre av Chelseafansen som hindrade en mörkhyad man från att gå på tåget har nu stängts av.   Foto: Youtube.com


Tre av fotbollsfansen som stoppade en mörkhyad man från att gå på ett tåg har stängts av från Chelseas fotbollsklubb.

klar

Artikellänk är kopierad

Chelseas fotbollsklubb har identifierat tre av fansen som hindrade en mörkhyad man från att gå på tunnelbanan. De tre personerna riskerar livstids avstängning.  ► Fotbollsfans stoppade mörkhyad från att gå på tåget: ”Vi är rasister” Rasistattacken mot en mörkhyad man i Paris tunnelbana har väckt stor uppmärksamhet. En grupp fotbollsfans stoppade mannen från att komma med tåget och skanderade "Vi är rasister, vi är rasister och det är så vi vill ha det”. Mannen, som heter Souleymane, har talat ut om händelsen och sagt att han planerar att gå till polisen. ► Mannen som stoppades från att åka med tåget berättar om rasistattacken Det har tidigare inte varit bekräftat att det var Chelseafans som stod för attacken men nu har Chelseas fotbollsklubb gått ut med ett offentligt uttalande på sin hemsida.  Där tillkännager klubben att de efter en utredning kring händelsen i Paris tunnelbana har stängt av tre personer från Chelseas hemmaarena Stamford Bridge.

”Om det bedöms att det finns tillräckliga bevis för deras inblandning i händelsen, kommer klubben att utfärda livstids avstängning,” skriver Chelsea FC och fortsätter: ”Vi har fått viktiga upplysningar efter att vi efterlyst vittnen och vi är tacksamma för de många Chelseasupportrar som bidragit med information hittills.”

Fotbollsklubben skriver också att de fortsätter sin utredning och samarbetar med både tunnelbanan och polisen i Paris. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro