ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chevrolets vätebil testas i skarpt läge

Metroteknik.se · 2 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: GM


klar

Artikellänk är kopierad

MOTOR. Amerikanska biljätten General Motors började i veckan med riktiga test av företagets bränslecell-drivna Equinox-serie. Drygt 100 förare i New York, Kalifornien och Washington ska under två månader testa hur bilarna sköter sig vid normalt användande.Testet kallar General Motors för "Project Driveway" och är det första i sitt slag. Bilarna använder inga fossila bränslen och släpper inte ut några växthusgaser. Än så länge är dock bränslecellsbilarna en aning för dyra för medelkonsumenten. Varje testbil i "Project Driveway" beräknas kosta ungefär 250 000 dollar, eller ungefär 1,5 miljoner kronor.– I dag är det inte genomförbart att sälja de här bilarna på den amerikanska marknaden. Men det här projektet handlar om att få veta vad kunderna tycker för att vi ska kunna komma dit i framtiden, säger Fritz Henderson vd för General Motors, till Reuters.

Cherolet Equinox skiljer sig från andra liknande bilar eftersom den är avsedd att kunna användas även på platser där temperaturen ibland faller under noll grader celsius. Något andra bränslecellsbilar har svårt att klara i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro