ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chihuahua-trenden är över - säljs på Blocket

TT · 4 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

I början av 2000-talet dök hon upp, lilla chihuahuan Tinkerbell, under Paris Hiltons arm. Många unga tjejer utan hunderfarenhet hakade på trenden. Men nu säljs de tidskrävande accessoarerna på Blocket.

Trenden med småhundar startade med hotellarvtagerskan Paris Hilton för ett par år sedan. Då blev efterfrågan på chihuahuor även här i Sverige större än tillgången. Men nu har trenden svängt, skriver Aftonbladet. Förutom att chihuahuorna inte är lika populära längre har utbudet gått om efterfrågan. År 2000 registrerades drygt 300 chihuahuor i Sverige, jämfört med drygt 1 700 förra året.- Det är inte bara unga tjejer som säljer sina hundar på Blocket, det gör även uppfödarna, trots att de är medlemmar hos oss, berättar Birgitta Granfeldt, uppfödare i Halmstad och valphänvisare för rasklubben Chihuahuacirkeln.

Svenska Kennelklubbens pressansvariga Hans Rosenberg tycker att den nya trenden med småhundar till försäljning är beklaglig:- Det är tråkigt att de här unga tjejerna inte tänkte efter innan de köpte hund. En liten hund kräver uppmärksamhet, sällskap, uppfostran och kärlek precis som en större hund.

Samtidigt är han hoppfull om att chihuahuorna på Blocket får nya hem:- Det är alltid lättare att placera om små hundar än stora krävande brukshundar eller jakthundar.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro