ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chile con queso – bästa snackset för valvakan

Jonas Cramby · 6 Sep 2018
Uppdaterad 6 Sep 2018
Så här gör du dock Chile con queso från grunden.

Så här gör du dock Chile con queso från grunden. Foto: Jonas Cramby


Behöver du något knaprigt, hett och smältostigt för att lugna nerverna framför tv:n i helgen? Vad kan då vara bättre än Texas ökända snacksstolthet Chile con queso?

klar

Artikellänk är kopierad

Chile con queso är en ohelig allians av salsa och smältost, uppskopat av härligt frasiga nachochips. Löjligt gott. Originalet görs oftast genom att smälta ett block av den amerikanska fulosten Velveeta och hälla i en konservburk med halvfabrikatssalsa av märket Rotel. Så här gör du dock Chile con queso från grunden och, ärligt talat, mycket godare.

cirka 6 portioner1 stor påse nachochips1 msk smör1/2 gul lök2 vitlöksklyftor3-4 färska jalapenos1/2 msk vetemjöl1 dl mjölk1/2 tsk gurkmeja för färg3 1/2 dl riven gruyereost3 1/2 dl riven gräddost1 knippa koriander6 körsbärstomater1 dl creme fraîche

Smält smör på medelvärme och stek hackad lök några minuter. Tillsätt finhackad vitlök, tunt skuren chili och stek några minuter till. Häll på mjölet och låt bryna innan du tillsätter mjölk och låter det tjockna likt en bechamel. För fin, gul Velveetafärg, vispa ner gurkmeja sänk värmen till ettan – du vill inte att det ska vara så varmt att det skär sig – och häll i lite av den rivna osten åt gången. När all ost är nersmält tillsätter du finhackad koriander, fintärnad tomat och rör ner creme fraîchen. Smaka av med salt och börja omedelbart dippa.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro