ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chilenarna sluter upp

Anders Göransson · 2 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Chiles landslag är bäst i världen. Bara inte just nu. Det var den allmänna meningen bland de runt 1 200 svenskchilenare som hade tagit sig till Råsunda på torsdagseftermiddagen för att se den öppna träningen inför träningslandskampen i kväll. Jubel, flaggor och ”Viva Chile!” mötte de chilenska spelarna, som vinkade tillbaka. Matchen har i över en månad varit det stora ämnet på lokala spanskspråkiga radiostationer, som manat till samling. Och det har fungerat. Tusentals chilenare från Sverige och Norden kommer till Stockholm för att se matchen, och det lär bli minst lika mycket rödblåvitt som blågult på läktarna.

SVÄLTFÖDDA Längst fram på läktaren i går satt Hugo Tacchi och tolvårige sonen Antonello, båda iförda chilenska landslagströjor. – Jag kom till Sverige för 20 år sedan och det här är första gången Chiles landslag spelar här. Det är klart sonen ska med – han är född i Sverige, men jag vill att han ska känna sig som chilenare också, säger Hugo Tacchi. Chilenska supportrar är svältfödda på framgångar. Det blev bara en sjundeplats i VM-kvalet, men det dämpar inte intresset.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro