ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chipshajens kaxiga hälsning till de andra svenskarna i OWL

Erik Glanell · 10 Jan 2018
Uppdaterad 10 Jan 2018
Svenskarna Sebastian "chipshajen" Widlund och Christian "cocco" Jonsson i Dalals Fuel spelar sin premiärmatch mot Seoul Dynasty.

Svenskarna Sebastian "chipshajen" Widlund och Christian "cocco" Jonsson i Dalals Fuel spelar sin premiärmatch mot Seoul Dynasty. Foto: Erik Glanell


Svensklaget Dallas Fuel står redo att spela sin första match i Overwatch League natten till torsdag svensk tid. Inför starten av ligan passar svenske spelaren Sebastian "chipshajen" Widlund att skicka en hälsning till ligans andra svenskar.

klar

Artikellänk är kopierad

Huvudattraktionen under premiärdagen av Overwatch League blir utan tvekan mötet mellan Dallas Fuel och Seoul Dynasty – två lag som byggt upp en rivande rivalitet redan innan ligans start.

– Vi har väl nästan som en liten beef med dem eftersom vi har varit i Sydkorea och spelat mot dem. Då har vi förlorat mot Lunatic Hai och många av de spelarna utgör nu Seoul Dynasty så vi vill ju ha revansch, säger Dallas Fuel-svensken Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Precis som i de flesta andra Blizzardspel så är det koreanerna som är den ständiga nageln i ögat även i Overwatch League. Något som Widlund och hans lagkamrat och landsman Christian ”cocco” Jonsson menar är ett resultat av en stark spelkultur och exceptionellt bra kemi i lagen.

– De är inte bara sex duktiga spelare. De är sex duktiga spelare i ett bra lag. Väldigt många bra spelare blir aldrig ett bra lag, men sydkoreanerna är duktiga på att bli en enhet, säger Christian ”cocco” Jonsson.

pil
Det här är Dallas Fuel

Sebastian ”chipshajen” Widlund, support, SverigeChristian ”cocco” Jonsson, tank, SverigeScott ” Custa” Kennedy, support, AustralienHwang ” EFFECT” Hyeon, DPS, SydkoreaJonathan ” HarryHook” Tejedor Rua, flex/support, SpanienPongphop ”Mickie” Rattanasangchod, flex/tank, ThailandBrandon ”Seagull” Larned, flex/DPS, USATimo ”Taimou” Kettunen, flex/DPS, FinlandFélix ”xQc” Lengyel, tank, Kanada

Dallas Fuel är en av ligans bästa och mest välmeriterade lag från sin tid under namnet EnVyUs. När det nu är dags att dra igång ligan på riktigt har de ögonen på sig. Förväntningarna är höga både inom laget och från supportrarna.

– Folk anser väl litegrann att vi är västvärldens hopp mot koreanerna så jag hoppas att vi kan leva upp till det, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Hur känns det att vara ”västvärldens hopp”?

– Vi har vant oss vid den punkten nu för det har alltid varit så, svarar han leende.

En annan rivalitet som ligger och bubblar under ytan är den svensklagen emellan. En hjärtlig sådan, men inte helt utan lite hetta.

– Vi har ju båda spelat tillsammans med flera av spelarna i Mayhem och vi är kompisar med dem. Då blir det bara ännu roligare att spöa dem, säger Sebastian ”chipshajen” Widlund.

Har du någon hälsning till de andra svensklagen?

–Lycka till, ni kommer behöva det…

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro