ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chockad läkare hittade fyra bin i kvinnas öga – alla levde

David Peterson · 10 Apr 2019
Uppdaterad 10 Apr 2019
En video från tv-stationen Apple daily visar bilder på bina.

En video från tv-stationen Apple daily visar bilder på bina. Foto: Apple daily


En doktor i Taiwan blev chockad när han undersökte en kvinna som sökt vård för sina svullna ögon. I ögonen hittade läkaren levande bin. "Jag tog tag i benet och tog ut den långsamt, sen såg jag en till, ytterligare en och sen en till. Alla fyra levde", säger läkaren till BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 28-åriga kvinnan var ute och rensade ogräs i en släktings grav när insekterna flög in i hennes ögon, rapporterar BBC.

Hon trodde först det var en vindpust som förde med sig grus in i ögonen men efter några timmar gjorde ögonen fortfarande ont och var svullna. Då sökte hon vård på ett sjukhus i södra Taiwan.

– Hon kunde inte stänga sina ögon ordentligt. Jag tittade in i glipan med ett mikroskop och såg något svart som såg ut som insektsben, säger doktor Hong, en av sjukhusets ögonläkare, till BBC.

Fyra levande bin

I kvinnans öga hittade han sedan totalt fyra levande bin som han försiktigt plockade bort. Bina tillhör arten vägbin och var enligt läkaren cirka fyra millimeter stora. Tidigare forskning har visat att bina gillar att dricka tårar på grund av den höga proteinhalten.

Hade kunnat bli blind

Läkaren säger också att kvinnan hade tur eftersom hon inte gnuggade sig i ögonen efter att bina tagit sig in.

– Hon hade linser och vågade inte gnugga sig i ögonen av rädsla för att linserna skulle gå sönder. Om hon hade gjort det hade bina kunnat producera gift som hade kunnat göra henne blind, säger han.

Enligt doktor Hong är bina fortfarande vid liv och har skickats till en annan organisation som ska studera dem. Den 28-åriga kvinnan har lämnat sjukhuset och förväntas bli helt återställd.

Bilder på bina visade senare på taiwanesisk tv.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro