ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chockbeskedet: Spanien sparkar tränaren – en dag före VM

Filip Häggberg · 13 Jun 2018
Uppdaterad 13 Jun 2018
Julen Lopetegui.

Julen Lopetegui. Foto: Bogdan Zayats/Wikimedia


En dag kvar till fotbolls-VM. Då kommer det spanska förbundet med en riktig bomb: Förbundskaptenen Julen Lopetegui får sparken från sitt jobb – Fernando Hierro tar över.

klar

Artikellänk är kopierad

Spanien spelar sin första VM-match mot grannen Portugal på fredag. Men man kommer göra det utan Julen Lopetegui på sidlinjen.

Lopetegui, som coachade laget genom hela VM-kvalet, får sparken.

Anledningen är, enligt spanska Marca, att förbundet känt sig förrådda när Lopetegui presenterades som Real Madrids nästa tränare under tisdagen. Det utan att förbundet informerats.

– Att Real Madrid letar efter en coach och att de letar efter den bästa har jag ingenting att säga om. Men tränaren, medan han är anställd av det spanska förbundet, kan inte göra på det här sättet. Jag fick veta det via några samtal fem minuter innan det blev officiellt, säger den spanska förbundspresidenten Luis Rubiales på en presskonferens.

Senare på onsdagen kom beskedet att Fernando Hierro, som under spelarkarriären representerade Spanien, tar över rollen som förbundskapten.

Enligt Marca var spelarna emot beslutet att sparka Lopetegui.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro