ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chokladfudgekaka

metro · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013
Chokladfudgekaka

Chokladfudgekaka


Rätt recept på chokladfudgekaka

klar

Artikellänk är kopierad

10 bitar cirka 45 minuter

150 g smör

2 ägg

2,25 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kaffe, kallt

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 tsk bakpulver

Fudge

1,5 dl vispgrädde

1,5 dl strösocker

2 msk sirap, ljus

100 g choklad, mörk

75 g smör, rumsvarmt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör sist i smöret. Häll smeten i en väl smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 20 min. Låt kakan svalna.

Koka ihop grädde, socker, sirap och choklad till fudgen under omrörning i en kastrull. Rör tills smeten tjocknar och blir blank. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Häll smeten på kakan och låt kallna. Servera kakan tillsammans med björnbär, citrusfiléer eller hallon.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro