ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chorty är död

Johan Mårtensson Bornudd · 30 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

• Hunden fick inte vård • Avlivades i går

klar

Artikellänk är kopierad

Metro den 26 maj. Chorty får ingen behandling.
Metro den 26 maj. Chorty får ingen behandling.

I sju veckor levde hunden Chorty med brutet framben. I går avlivades han.Hundratals Metroläsare har engagerat sig i hunden som på grund av en försäkringstvist inte fick vård. Efter Metros artiklar har åtskilliga läsare velat skänka pengar till Chortys operation. En insamling låg i startgroparna. Men nu är det för sent.

Matten Jeanette Kullberg anser inte att hon agerat felaktigt då hon lät honom ha brutet ben i sju veckor. Det saknades indikationer på att hunden led eller att skelettet skulle förstöras, hävdar hon.

Skulden lägger Jeanette Kullberg på Agria djurförsäkring som inte bekostade vården då det var svårt att bevisa att benet bröts efter att försäkringen trätt i kraft. Hon påpekar att hon lagt tiotusentals kronor på veterinärkostnader för att hålla Chorty vid liv i avvaktan på beslut från Agria. – Nu är han död och jag är förkrossad. Om Agria lämnat klarare besked hade jag kanske kunnat bekosta operationen i stället.

Nu tänker hon stämma Agria djurförsäkring.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro