ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Chris, 29, firade jul ensam: Man behöver inte skämmas”

Alva Forsberg Fierro · 22 Dec 2015
Uppdaterad 24 Dec 2015

Julen är en högtid som de flesta delar tillsammans med familj och vänner. Men för många är det också en ensam och ångestfylld period.

klar

Artikellänk är kopierad

Chris Halvorsen hade firat jul ensam i flera år när han förra året bjöd in andra som var ensamma för att fira tillsammans.
Chris Halvorsen hade firat jul ensam i flera år när han förra året bjöd in andra som var ensamma för att fira tillsammans.Foto: Alamy/Privat

Förra året skulle Chris Halvorsen, 29, från Göteborg fira jul ensam för fjärde året i rad. Strax innan julafton fick han syn på en annons på Blocket där ett par skrev att de var ensamma på nyår och ville fira tillsammans med andra.

– Då tänkte jag att jag kunde göra likadant, säger Chris till Metro.

►LÄS MER: Så många svenskar kommer vara ensamma på julafton

På Twitter uppmanade han därför omgivningen att tänka på alla dem som inte har någon att fira med. Inlägget avslutades med en inbjudan till folk i Göteborg att delta i en julmiddag hemma hos honom på julafton. Responsen blev enorm.

– Det var helt galet, jag hade aldrig förväntat mig att det skulle bli så uppmärksammat. Jag fick också jättemånga mejl där folk tackade mig för att jag pratade om ensamhet, berättar Chris och fortsätter:

– Det har länge varit så tabu och prata om att man är ensam, men man behöver inte skämmas. Jag tror framför allt att man måste våga fråga folk i sin omgivning. Man växer ju upp med att man på julafton ska fira med familjen och att alla ska ha det jättetrevligt, men det är långtifrån så för alla.

►LÄS MER: Anna, 35, har inga vänner: ”Det gör ont i mig”

Men i år ska Chris faktiskt fira jul med de allra närmaste i familjen.

– Vi är en tapper liten skara som samlas, det kommer bli mysigt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro