ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christer Björkmans svar på kritiken mot Andra chansen

Emma Björkman · 5 Mar 2015
Uppdaterad 6 Mar 2015
Christer Björkman slår ifrån sig artisten Linus Svennings kritik. 

Christer Björkman slår ifrån sig artisten Linus Svennings kritik.  Foto: Gustav gräll 


Linus Svenning har riktat kritik mot Andra chansen och menar att upplägget ger vissa artister fördelar. Men Christer Björkman slår ifrån sig. – Jag vill att det ska göra lite ont när en av låtarna röstas ut, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Svenning är kritisk mot upplägget med dueller i Andra chansen där två artister står mot varandra. Den artist som får flest röster går direkt vidare till final. 

– Mest rättvist hade varit att låta alla bidrag tävla mot varandra och sedan låta de fyra bidrag som fått flest röster gå till final, säger han.

Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman har varit med och satt ihop duellerna. Han förklarar att det är en medveten strategi att låta två bidrag med samma målgrupp tävla mot varandra. 

– Nu tvingar vi tittarna att välja vilken låt de helst vill se i final. Jag vill att det ska göra lite ont när en av låtarna röstas ut, säger han.

I Aftonbladet har Linus Svenning riktat kritik mot att Samir & Viktor ställs mot Behrang Miri feat. Victor Crone. Han menar att Samir & Viktor har ett övertag med sina mer än tre miljoner lyssningar på Spotify medan Behrang Miri feat. Victor Crone bara har lite över 300 000 lyssningar. Men det håller inte Christer Björkman med om. 

– Det är en realitet att vissa artister är mer populära än andra. Det var därför vi släppte låtarna tidigare i år, för att kunna se vad folk vill ha, säger Christer Björkman.

Linus Svenning tror att antalet lyssningar på Spotify är en indikator på hur det kommer att gå på lördag. Själv står han i duell mot Andreas Weise. 

– Jag har haft lite koll på hur min låt går på Spotify och hittills har den haft över 1,3 miljoner röstningar så det känns bra, säger Linus Svenning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro