ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christer Sjögren om Så mycket bättre”: ”Det var otroligt intensivt”

Natalie Demirian · 24 Nov 2018
Uppdaterad 24 Nov 2018
Christer Sjögren.

Christer Sjögren. Foto: Gustav Gräll


Christer Sjögren är näst på tur att bli tolkad av de andra artisterna i Så mycket bättre”. Dansbandslegendaren har fått frågan om att medverka i programmet flera gånger tidigare, men har tackat nej fram till nu. "Jag firar ju 50 år som artist, så jag kände att om det är något år jag ska göra det här så är det nu."

klar

Artikellänk är kopierad

Christer Sjögren är näst sist att stå i centrum i årets säsong av programmet. Förra veckan gjorde han en känslosam hyllning till sin far när han tolkade Stors ”pappas låt”.

– Stor och Albin hade jag aldrig hört talas om och det sa jag också till dem. De tyckte inte att det var konstigt. Men vi blev snabbt kompisar, de är fantastiska och så begåvade, sa han till Metro under pressträffen inför premiären av säsongen.

”LÄS MER: Här är alla artister i Så mycket bättre 2018”

Han säger att han, som egentligen har ett ”ganska stort kontrollbehov”, fick släppa det rätt fort under inspelningarna i somras.

– Det var otroligt intensivt från morgon till kväll förstås, men det visste jag ju att det skulle bli. Man visste inte från den ena dagen till den andra vad som skulle ske. Men det gick rätt så bra. Man sammanfaller med de andra artisterna på ett fint sätt, vi sitter i samma båt på den där ön och sammanhållningen var otroligt fin och god. Det är så viktigt. Det fanns inte ett uns av avundsjuka eller missunnsamhet överhuvudtaget.

Frågan om att medverka i programmet säger han att han har fått i stort sett varje år.

– Jag brukar inte ge mig in i längre projekt, när jag får förfrågningar från olika program. Man sätter sig i så väldigt intima situationer och jag tänkte att jag inte behöver göra det. Men det här programmet är så omtyckt och jag firar ju 50 år som artist, så jag kände att om det är något år jag ska göra det här så är det nu. Nu är jag glad över att jag har gjort det!

”Så mycket bättre” sänds på TV4 på lördagar klockan 20:00.

pil
Christer Sjögren

• 68 år gammal.

• Firar 50 år som artist i år.

• Främst känd som dansbandskung och sångare i dansbandet Vikingarna under åren 1978–2004. Har även släppt närmare tjugo stycken soloskivor.

• Har medverkat i otaliga tv-program genom åren.

• Några av hans (och Vikingarnas) mest kända låtar är ”Leende guldbruna ögon”, ”Till mitt eget blue Hawaii” och ”Pärleporten”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro