ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christer Sjögrens låt nazisthånad på Youtube

Tomas Lundin · 19 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Christer Sjögrens låt "I Love Europe" har mixats med nazistiska tal och svältande flyktingar på videosajter. SVT tar anmäler det man kan.

Christer Sjögrens delltävlingsvinst i Melodifestivalen har sporrat en ström av klipp på Youtube. SVT försöker hålla jämna steg och anmäla olovliga klipp till videosajten, men samma klipp läggs upp av nya användare om och om igen.– Vi vill att Melodifestivalen ska avgöras i svt. Vi får in tips och försöker ta bort det vi kan, säger Christel Tohlse Willers, projektledare för Melodifestivalen.Det kan tyckas att artisterna bara borde bli glada över att deras låtar får draghjälp på Youtube.

Frågan är hur glad Christer Sjögren låt blir över att hans "I love Europe" mixas med svältande människor och flyktingar som försöker hoppa över taggtråd. Eller med nazistiska propagandatal.

Sådana klipp har setts av ett antal personer innan svt hunnit anmäla dem.

– Det är först och främst för artistens skull, de ska inte behöva utsättas för sådant, säger Johanna Larsson, webbansvarig för Melodifestivalen. Först efter "Andra chansen", när alla finalister är klara, kommer bidragen läggas ut på svt:s sajt. Tanken är att alla artister ska få samma chans att synas.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro