ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christian saknas efter tsunamin

Patrick Ekstrand · 2 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


• Christian Karlström, 24, hörde av sig senast i lördags • Var med jämnårig kvinna från Västsverige • På väg mot Nya Zeeland • Skulle segla jorden runt

klar

Artikellänk är kopierad

Två unga svenskar saknas efter tsunamin vid Samoaöarna i tisdags. Den 24-årige östersundsbon Christian Karlströms mamma hörde senast av honom i lördags, när han var på väg genom området i samband med sin jordenruntsegling.

Med sig hade han en jämnårig kvinna från Västsverige.– Han skickade ett sms. Då var han på Moorea [en ö i Franska Polynesien] och skulle segla vidare mot Nya Zeeland, säger Christians mamma Cathrine.

I tisdags ringde en av hennes kompisar som kände till världsomseglingen och som nyss hade hört nyheten om tsunamin.– En kompis till mig ringde och frågade "var är de?". – Det har gått en tsunami vid Samoa.– Jag satt med en jordglob och kollade var de befann sig och såg att tsunamin rört sig i området där Christian var.

Cathrine Johansson berättar att hon lade på och försökte ringa Christian. När samtalet inte gick fram skickade hon ett sms. – Meddelandet ligger fortfarande kvar och väntar.

Cathrine Johansson kontaktade också anhöriga till kvinnan som seglade med Christian – de har inte heller hört något.

Att Christian inte har läst sms-meddelandet oroar Cathrine Johansson. – Jag målar upp skräckscenarion. Men samtidigt säger alla att han borde ha klarat sig om han sitter på en båt.

Hon försöker också intala sig att Christian inte har läst sms-meddelandet av den enkla anledningen att det inte finns mobiltäckning.

Och han brukade inte heller höra av sig oftare än med en eller ett par veckors mellanrum.– Man hoppas att de har det jättemysigt och är på ett ställe där det är jättebra.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro