ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christina, 53: Därför firar jag jul ensam

Johan Wikén · 24 Dec 2016
Uppdaterad 24 Dec 2016
Christina Stielli ger sina tips till de som ska fira ensamma.

Christina Stielli ger sina tips till de som ska fira ensamma. Foto: Privat/TT


Julen är en högtid då många umgås med släkt och vänner. Men inte alla. Christina Stielli, 53, säger att hon i år är mer ensam än någonsin” – och hon gillar det.

klar

Artikellänk är kopierad

Julen kan vara en jobbig tid för de som känner sig ensamma. I många fall kan det vara ett resultat av samhällets normer och krav som säger att vi ”ska” fira med släkt och vänner. Det menar författaren och föreläsaren Christina Stielli, 53, som länge skämdes över sin egen ensamhet i juletid.

– Jag skämdes otroligt mycket. Mest av den anledningen att folk skulle förstå att jag var ensam, säger hon.

Med barnen utflugna och bosatta i andra länder berättar hon att årets julafton blir ”mer ensam än någonsin”. Men hon känner inte längre någon skam över det.

– Jag kommer att äta julaftonslunch med min pappa. Därefter åker jag nog förbi ett hotell och dricker en drink i baren, det är alltid så mysigt där. Sedan åker jag hem och lägger mig i soffan under en skön filt, tittar på tv och äter lax.

Christina Stielli tror att många skulle må bra av att riva upp de traditionella högtiderna och bara njuta på det sätt man egentligen vill.

– Det finns så många normer och traditioner runt julen. Om man inte följer normerna så hamnar man utanför och det vill man inte vara.

När hon berättar om sitt eget firande möts hon ofta av att folk tycker att det låter skönt.

– En del säger det kanske för att uppmuntra mig. Men jag tror att det är många som sitter fast i traditionsbundna högtider och egentligen bara skulle vilja titta på tv. Julafton är en dag som alla andra, säger Christina Stielli.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro