ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christina Applegate tog bort båda brösten

Jenny Sköld · 20 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bröstcancerdrabbade skådespelerskan Christina Applegate, 36,  har tagit bort båda sina bröst i förebyggande syfte, skriver amerikanska medier. Anledningen är att läkare har konstaterat att hon bär en gen som ger en upp till 84-procentig risk att drabbas av cancer i brösten. Applegate, som har en mamma som överlevt sjukdomen, valde då att ta det säkra före det osäkra.– Jag är nu 100 procent fri från cancern, sa hon i en intervju i nyhetsprogrammet "Good Morning America" i kanalen ABC.Enligt tidningen USA Today väljer allt fler bröstcancerdrabbade kvinnor att genomgå så kallad mastektomi (kirurgiskt borttagande av brösten) i takt med att möjligheterna att upptäcka fler tumörer blivit större. Även de förbättrade möjligheterna att rekonstruera brösten gör att fler väljer att ta bort dem, säger bröstcancerspecialisten Minetta Liu till tidningen.Christina Applegate kommer den 5 september att medverka i en amerikansk insamlingsgala mot cancer som sänds via alla stora amerikanska nätverk. Hon ska också spela skådespelerskan Elisabeth Montgomery, som dog i cancer, i filmen "Everything is going to be just fine", som har premiär 2009.

Applegate slog igenom som Kelly i serien "Våra värsta år" och har även spelat i filmer som  "Anchorman" och "View from the top". Hon har också medverkat i en rad amerikanska tv-serier.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro