ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christoffer berättade för fotbollslaget

Metro Malmö Jonas Nyrén · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Christoffer berättade för fotbollslaget Han stack till Prag direkt efter att artikeln i Sundsvalls Tidning hade varit inne, så Christoffer Smitz Nilsson vet inte riktigt hur lagkompisarna tar det. Högerbacken i hårdsatsande division 5-laget Kovlands IF är numera Medelpads förste öppet homosexuelle spelare. ­Jag pratade med min tränare om att det skulle komma en artikel. Sedan berättade han för laget. Jag har bara fått reaktioner via sms och på internet. Det finns ett nätforum för lagen i serien och där har det kommit reaktioner från spelare i andra lag om att de ställer upp och tar sitt ansvar. De negativa kommentarerna är väl sådana man kan stöta på ute på krogen. Vad sa tränaren när du berättade?

­Han skrattade mest, tyckte att det hade jag aldrig trott om dig. Han sa saker som att "ni ska ju pyssla med gardiner, inte spela fotboll". Men det var verkligen inga bekymmer. Du kom ut i familjen, sen bland vännerna, men allra sist i fotbollslaget. Varför?

­Jag har väl haft någon tanke om att det är där som det finns mest negativa attityder. Jag har gått igenom laget i huvudet: vilka skulle kunna reagera negativt? Då har jag fastnat på två-tre stycken, men till och med de verkar ha tagit det bra. Innan alla visste har du i omklädningsrummet fått höra saker i stil med "det borde vara dödsstraff på homosexuella". Du måste ha kokat inombords?

­Jag vet inte. Den där jargongen har jag hört sedan jag var i tonåren, jag har blivit avtrubbad. Men det är klart att det känns jobbigt. Vad menar han? Är det ett illa tajmat skämt eller är det allvar bakom? Din mamma är en av dem som haft svårast att tackla beskedet. Går det bättre nu?

­Vi har en jättebra relation, men vi pratar aldrig om det. Hon är väldigt kristen. Hon har haft sin uppfattning sedan barnsben. Men hon sms:ade faktiskt att hon tyckte att artikeln i tidningen blev jättebra.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö Jonas Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro