ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Christopher Bailey "Årets Företagare 2005" på Lidingö

Jan Sjöberg · 22 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En lycklig vinnare av "Årets Företagare 2005" på Lidingö, Christopher Bailey.
En lycklig vinnare av "Årets Företagare 2005" på Lidingö, Christopher Bailey.Foto: Jan Sjöberg

Christopher Bailey, som sedan 1997 driver kursgården Villa Brevik, utsågs i fredags till "Årets Företagare 2005" på Lidingö. Prisutdelningen skedde i det mest centrala av Lidingö, nämligen utanför Restaurang Jernet i Lidingö centrum.TIOTAL KURSGÅRDARDet är organisationen "Företagarna Lidingö" som nu återlanserar idén om årets företagare, en idé som legat vilande några år. Förslag på kandidater hade kommit från organisationens medlemmar och utomstående och efter styrelsens nominering av fyra kandidater utsågs Christopher Bailey.Lidingö är utan tvekan Sveriges största konferensö med ett tiotal kursgårdar på både norra och södra ön. Christopher Baileys "Villa Brevik" har under de senaste fem åren renoverats och byggts ut. Antalet rum har ökat och en vinterträdgård har byggts. Och detta under en lågkonjunktur. Bailey kan tyckas vara en risktagare men han är också drivande i det nätverk som skapats bland öns kursgårdar. Om någon kursgård blir överbokad ringer man till sin närmaste kursgårdsgranne för att kunna placera gästerna. På så sätt stannar besökarna på ön, vilket ger långsiktiga, positiva effekter. Det kan många tackbrev vittna om.

NÄRINGSLIVSVÄNLIGSom prisutdelare fungerade Marianne Engvall, Lidingös nyutnämnda näringslivschef och kommunalrådet Paul Lindquist. Lidingö har nyligen tagit sig in på åttonde plats i den ranking som Svenskt Näringsliv gör över de näringslivsvänligaste kommunerna, vilket kommunalrådet inte missade att tala om. Och "Företagarna Lidingös" nyvalda ordförande Suzanne Sandler stämde in genom att ge lite statistik: Det finns 13 procent egna företagare på ön jämfört med 7 i hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jan Sjöberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro