ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cissi Wallin bakom #dettaärjag

Karolina Skoglund · 20 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014
Metros kolumnist Cissi Wallin

Metros kolumnist Cissi Wallin


Hashtagen #dettaärjag fylls dagligen med personliga historier, kritiska inlägg och frågeställningar om psykisk ohälsa. Bakom den ligger Metros kolumnist Cissi Wallin, som bedriver kampanjen på uppdrag av Handisam.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur kommer det sig att du gör det här?

– Poängen är att lyfta psykisk ohälsa ur många olika perspektiv, men framförallt inom arbetslivet. Då är det här en pusselbit. Till en början fick jag frågan om jag ville bli ambassadör, men jag ville göra något mer. Det här är resultatet.

Vad är syftet med hashtagen?

– Det finns så otroligt mycket fördomar inom det här ämnet. Till exempel lider var fjärde person av psykisk ohälsa. Samtidigt vill mer än en av tre inte ha en sådan som kollega. Den ekvationen går inte ihop.

Hur har responsen sett ut?

– Fantastisk, nästan bara positiv. Det är väldigt många som vågar berätta om sin situation på hashtagen. Och om en liten klick berättar så gör fler det, antingen med sitt namn eller anonymt. Det finns både solskenshistorier och hemska historier, vilket är viktigt.

Vilken är den största missuppfattningen om folk med psykisk ohälsa?

– Det är nog att vi är så otroligt annorlunda från resten av samhället. Folk har fått en skev bild från populärkulturen genom till exempel Gökboet till Homeland. När man ska porträttera folk som mår dåligt så tar man det så långt.  Det gör att många tror att alla med psykisk ohälsa är helknäppa, vilket inte är fallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro