ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

City: Vi blir större än United och Real Madrid

TT · 2 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Manchester Citys nye ägare, den emiratiske miljardären Dr Suleiman al-Fahim, sticker ut hakan ordentligt. Inte nog med att han vill göra klubben till "den största i världen".Han säger sig även vara beredd att betala 135 miljoner pund — 1,5 miljarder svenska kronor — för Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo.

Det var i måndags som den engelska fotbollsklubben Manchester City uppgavs ha bytt ägare, då den förre thailändske premiärministern — Thaksin Shinawatra — ska ha sålt klubben till investmentföretaget Abu Dhabi United group for development and investment (ADUG).

31-årige styrelsemedlem Dr Suleiman al-Fahim är den som kommer att äga flest andelar i Premier league-klubben — och har målsättningen klar.– Vårt mål är enkelt. Manchester City ska bli den största klubben i engelska ligan, säger han till tidningen Al-Khaleej.– Till att börja med måste vi sluta topp-fyra den här säsongen.Men ambitionerna stannar inte där.

På tisdagskvällen förklarade al-Fahim att han, förutom nyligen värvade brassen Robinho, har sikte på ännu en storstjärna.

För Cristiano Ronaldo är de nya ägarna beredda att betala drygt en och en halv miljard svenska kronor.– Ronaldo har sagt att han vill spela i den största klubben i världen, så vi får se i januari om han menar allvar, säger al-Fahim till The Guardian.– Real Madrid uppskattade hans värde till 160 miljoner dollar, men för en sådan spelare, för att verkligen få honom... så krävs det mer. Jag tror på 240 miljoner dollar.Tidningen Al-Khaleej uppskattar att köpet av Manchester City uppgått till ett värde av 177 miljoner dollar (drygt 1,1 miljarder kronor) och berättar al-Fahim i framtiden planerar att importera spelare från Förenade Arabemiraten. ADUG och miljardären sägs även vilja göra den emiratiska huvudstaden, Abu Dhabi, till en "global idrottshuvudstad" och har förhoppningar om att kunna köpa fler fotbollsklubbar — även utanför England.

När det gäller framtida köp av fotbollens storstjärnor har al-Fahim dessutom en dröm om ett eget "dream team" och siktar, förutom Ronaldo, in sig på spelare som Thierry Henry (Arsenal) och David Villa (Valencia).– Vi vill ha ett lag som kan vinna Champions league, säger han.– Och varför inte? Vi kommer att bli det största laget i världen. Större än både Real Madrid och Manchester United.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro