ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Claes Borgström lämnar S

Gustaf Eriksson · 9 Nov 2013
Uppdaterad 9 Nov 2013
Claes Borgström lämnar S

Claes Borgström lämnar S Foto: TT


Den välkända advokaten Claes Borgström överger Socialdemokraterna och ansluter sig till Vänsterpartiet. Det avslöjar Aftonbladet. – Jämställdhetsfrågan har mer eller mindre försvunnit från den socialdemokratiska politiken, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den då ganska färska Socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin som värvade Claes Borgström till partiet 2008. Den kända advokaten blev partiets jämställdhetspolitiska talesperson.

Men under de senaste åren har Borgströms roll blivit allt mer undanskymd. Nu avslöjar Aftonbladet att han sagt upp sitt medlemskap och i stället gått med i Vänsterpartiet.  – Det finns i dag inget intresse från Socialdemokraterna angående min medverkan och framför allt känner jag mig inte hemma i den högervridning som har skett i den svenska politiken, inklusive inom S. V är min naturliga hemvist, säger han till tidningen. 

Claes Borgström, som arbetade som jämställdhetsombudsman mellan 2000 och 2007, är mycket kritisk till Socialdemokraternas jämställdhetsarbete.  – Socialdemokraterna har tappat fullständigt. Frågorna försvann när Mona Sahlin lämnade, säger han till Aftonbladet.

Advokatens första uppdrag för Vänstern blir att vara frontfigur för en jämställdhetskampanj. 

S-ledaren Stefan Löfven har avböjt att kommentera kritiken för Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro