ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cloud9 vinner årets första major efter superrysare

Simon Krona · 29 Jan 2018
Uppdaterad 29 Jan 2018
Cloud9 tog hem segern i Eleague major Boston.

Cloud9 tog hem segern i Eleague major Boston. Foto: Foto: Eleague


Trots favoritskapet blev det inget guld för svenska Olof Olofmeister” Kajbjer i Boston. Underdogen Cloud9 tog istället hem vinsten efter en nervkittlande final med dubbla övertidsomgångar på sista kartan.

klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanska laget Cloud9 hade inte vunnit en enda match mot Faze clan det senaste året. Men nu fick de äntligen revansch på hemmaplan och tog hem segern i Eleague Major Boston.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag gråter inte, du gråter! skämtade en märkbart känslosam Tyler ”Skadoodle” Latham på scenen inför miljonpubliken på streamen och på plats i arenan.

Det var en comebackernas final. Det började mörkt för Olofmeisters Faze Clan när Cloud9 drog ifrån till en 7-1-ledning på första kartan Mirage. Men till slut fick Faze stopp på C9-tåget och vände det till en vinst med 16-14.

Efter att C9 vunnit på Overpass med 16-10 i rundor var det på Inferno allt skulle avgöras. Och vilken rysare det blev.

Faze satte press och var de första att komma upp i 15 vunna rundor. Men Cloud9 kom tillbaka och tvingade fram övertidsspel.

Då var det Cloud9:s tur att ha övertaget. Som försvarande lag tog de hem tre raka rundor, och hade därmed tre rundor på sig att avgöra matchen. Men efter sidbytet såg det bättre ut för Faze som även de lyckades plocka tre raka som försvarare.

Matchen gick in på sin andra övertidsomgång, där C9 till slut lyckades knäcka motståndet. Matchen slutade 22-19, och Cloud9 var mästare och 500 000 amerikanska dollar rikare.

Faze clan fick nöja sig med silver och 150 000 dollar. På plats 3-4 kom Na’Vi och SK Gaming.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro