ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Clownledare skyller knarkmord på falsk clown

Patrick Ekstrand · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013
Några av clownerna som deltar i konferensen i Mexico City under en paus. Under konferensen fördömdes mordet på de ökände knarkbaronen Rafael Arellano Felix. Han sköts ihjäl i förra veckan av en man utklädd till clown.

Några av clownerna som deltar i konferensen i Mexico City under en paus. Under konferensen fördömdes mordet på de ökände knarkbaronen Rafael Arellano Felix. Han sköts ihjäl i förra veckan av en man utklädd till clown. Foto: Dario Lopez-Mills/AP/TT


Riktiga clowner mördar inte. Det säger en ledande mexikansk clown som anser att mordet på en knarkkung har svärtat ned yrket. Utspelet kommer bara dagar efter att en man i clownkostym sköt ihjäl Francisco Rafael Arellano Felix i turistorten Los Cabos.

klar

Artikellänk är kopierad

– Folk som gör sådant är inga clowner. Jag svär på min mors grav att det inte var en clown [som gjorde det]. Vi är inte sådana... vi är emot våld, sa Tomas Morales, även känd som "Payaso Llantom" på onsdagen i samband med en stor clownkongress i huvudstaden Mexico City.

I samband med sammankomsten hölls även en 15 minuter lång skrattmanifestation mot våldet i landet, rapporterar nyhetsbyrån AP.

"Payaso Lllantom" betvivlar inte vittnesuppgifterna om att mannen som kramade avtryckaren i fredags bar både peruk och clownnäsa – men de var förmodligen stulna.

– Vi clowner utsätts för stölder. Kriminella har stulit våra fordon, våra kostymer, vår ljudutrustning och vårt smink – och begår brott med samma verktyg vi brukar arbeta med. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro