ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cnn-Analys: Från okänd till actiondocka över en natt

Jonathan Mann · 15 Feb 2011
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Republikanernas vicepresidentkandidat Sarah Palin har fått den amerikanska popkulturens finaste hedersbetygelse – hon har dykt upp som en 30 centimeter hög actiondocka.

Den är ganska lik originalet, även om kjolen är alldeles för kort. Ingen har gått från okänd till actiondocka snabbare. Hillary Clinton jobbade i åratal på att vinna sina anhängares tillgivenhet – Palin lyckades med det över en natt. Bara två veckor efter att John McCain presenterade sin vicepresidentkandidat leder partiet för första gången i opinionsundersökningarna.

McCains rådgivare lade genast planerna på att skicka Palin på en egen kampanjturné på hyllan när de såg att hans åhörarskara vuxit och blivit livligare och att väljarna kommer för att se henne.Plötsligt verkar allt så mycket lättare för republikanerna. För Barack Obama verkar det vara tvärtom.

Han om någon borde förstå att män bör vara försiktiga när de ställer upp mot kvinnor. Han slickar fortfarande såren han fick då han besegrade Clinton i primärvalen, många Clintonanhängare såg resultatet som könsdiskriminerande och orättvist.

Och han var förvånande osmidig när han uttalade sig om Palin och använde ett uttryck för att beskriva Palin som en nyhet som inte är så särskilt ny. ”Man kan sminka en gris med läppstift och det är fortfarande en gris.” Det uttalandet blev inte väl emottaget.Obama dras med ännu en nackdel. Palin framstår för de flesta amerikaner som en grannfru. Obama är en afroamerikan med ett exotiskt namn som jobbar övertid för att påminna folk om att han också är en riktig amerikan.

Allt har skett så snabbt att Obama och hans vice­-presidentkandidat Joe Biden mest verkar improvisera, en stor skillnad jämfört med den långa period när demokraterna verkade kontrollera situationen.

Nu är deras utmaning att hitta ett sätt att kämpa mot samma uppståndelse som de själva skapade.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonathan Mann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro