ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

CNN-analys: Gruppen som kan ta McCain till seger

metro · 3 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jonathan Mann  CNN Internationals korrespondent
Jonathan Mann CNN Internationals korrespondent

Det finns en liten, hemlighetsfull grupp människor i USA som knappt går att skilja från sina grannar. Men de är annorlunda på ett sätt och det är att de skulle kunna avgöra dagens presidentval. Efter en två år lång kampanj, som kostat mer än två miljarder dollar, fått rekordstort intresse runt hela världen är det faktiskt några väljare som ännu inte har bestämt sig.

Bland de som har bestämt sig, har Barack Obama en tydlig ledning. Men den är inte ointaglig och John McCain kan fortfarande vinna om han lyckas knuffa siffrorna sitt håll.

Valstrateger tror att de obestämda tenderar vara äldre kvinnor med låg utbildning och inkomst som inte har följt kampanjen särskilt noga. Experterna är inte säkra om alla verkligen är osäkra. Det kan vara så att några i själva verket är McCainsupportrar som inte vill framstå som rasister när de inte röstar på Obama.

Om de verkligen är osäkra, finns det inget lätt sätt att förutse vad de kommer att göra i dag. Miljoner amerikaner har redan röstat. Förhandsröstningen har satt nya rekord och även valdeltagandet förväntas i dag slå rekord på många platser. Den allra största delen av väljarna har bestämt sig sedan länge. Kampanjerna har gjort sitt bästa för att vinna de sista som inte har valt.

De är kanske inte lika insatta, inte lika entusiastiska, men mycket snart kommer vi att se om de bjuder på ett överraskande slut på ett val som redan verkar vara avgjort.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro