ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Coachen hjälper Carina med motivationen

metro · 23 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SPRÅNGBRÄDA. Efter en tids sjukskrivning har Marina sökt ett nytt jobb och lyckats bli kallad till intervju. Det är bara ett problem: Hon vill egentligen inte ha jobbet.

Marina: Jag måste börja någonstans. Jag behöver inkomsten. Jag är inte uppdaterad i karriären, så det här blir en viktig språngbräda. Men hur ska jag bli mer positivt inställd till intervjun? Vad kan jag säga som svar på ”Varför sökte du detta jobb?” Om jag vill ha jobbet kan jag inte vara fullständigt ärlig.

Carina: Som jag tolkar det är det här jobbet viktigt för dig av fyra anledningar: inkomsten, en chans att komma in, ett sätt att bli uppdaterad och en språngbräda. Vad mer positivt kan du se i detta jobb?

Marina: Jag får kontinuitet. Arbetsplatsen verkar ha en väl uppbyggd struktur kring jobbet, och jag får kolleger efter att ha jobbat mycket ensam och oregelbundet tidigare. Det känns lite bättre nu när jag reflekterar. Men hur ska jag få rätt utstrålning på intervjun?Carina: Plocka fram tre egenskaper som du vill ska stråla från dig. Fundera sedan på: Hur kan jag förmedla dessa egenskaper? Tänk också på dessa ord före intervjun. Till exempel: ”Jag, Marina, är positiv, glad och nyfiken på det här arbetet”.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro