ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Coachen hjälper Maria att våga lyckas i karriären

Livshandboken.se · 11 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Marit Deubler – livscoach på Livshandboken.se –hjälper i dag Maria. Maria, 38, vill ta sig vidare i karriären, men tanken på att bli framgångsrik skrämmer henne.

Maria: Jag har ett prestationsinriktat jobb men trivs inte. Jag vill nå framgång, men min dåliga självkänsla bromsar mig. Jag vågar inte ta för mig, är blyg och eftertänksam.Marit: Om du tittar framåt, i ett önskeperspektiv, hur ser ditt liv ut då? Om inga begränsningar finns? Hur vill du vara, vad vill du göra?Maria: Då har jag social kompetens, är ödmjuk, har lätt för att mingla och kan se och sätta mig in i andras behov. Marit: När du ser dina drömmar, vad säger de dig? Hur känns de att tänka på? Maria: Det känns lite skrämmande och ångestfyllt. Det känns overkligt att ”lilla jag” ska kunna nå framgång. Jag känner att det känns rätt när jag tänker framåt, att jag tar till vara mina talanger och lyssnar på mina behov. Det är lustfullt, helt enkelt. Marit: Det här att det känns lite ångestfyllt med förändring … kan du tänka små, små myrsteg och kanske ta tag i en av sakerna du drömmer om i stället för allt på en gång? Vad skulle vara det första lilla, lilla steget?Maria: I förra veckan var jag hembjuden till en före detta jobbarkompis på en sminkkurs. Då blev jag erbjuden att bli sminkkonsult. – Det kanske kan vara en öppning till att våga tala inför grupper och bli mer social.

klar

Artikellänk är kopierad

Livshandboken.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro