ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Coca Cola kan lansera cannabisdryck – i samtal med marijuanaproducent

Filip Joelsson · 17 Sep 2018
Uppdaterad 18 Sep 2018
Coca Cola ska enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg vara intresserade av att använda cannabissubstanser i drycker. Arkivbild.

Coca Cola ska enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg vara intresserade av att använda cannabissubstanser i drycker. Arkivbild. Foto: IBL


Läskedryckstillverkaren Coca Cola för just nu diskussioner med en kanadensisk marijuanaproducent, enligt uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg. Syftet ska vara att eventuellt tillverka drycker som innehåller cannabidiol.

klar

Artikellänk är kopierad

Läskjätten letar alternativa inkomstkällor till den mer traditionella dryckesbranschen, och har därför börjat kika på cannabisbranschen, enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Enligt uppgifter till Bloomberg handlar det framförallt om att Coca Cola är intresserade av att använda sig av det psykosfria ämnet cannabidiol (CBD), en av substanserna i cannabis, som i vissa länder kan användas lagligt vid till exempel smärtlindring.

LÄS MER
Kanada legaliserar cannabis

– Vi tittar just nu noggrant på tillväxten av CBD som en ingrediens i wellness-drycker runt om i världen. Utvecklingen sker snabbt, men inga beslut har tagits ännu, säger Coca Colas talesperson Kent Landers till Bloomberg.

Enligt uppgifter till Bloomberg har Coca Cola valt att vända sig till den kanadensiska cannabisproducenten Aurora, eftersom cannabis kommer att legaliseras i Kanada från den 17 oktober i år.

Uppgifterna om det eventuella samarbetet har vare sig bekräftats eller dementerats av någon av parterna.

Sedan tidigare har bland annat den mexikanska öltillverkaren Corona inlett samarbeten med kanadensiska marijuanatillverkare.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro