ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cocks klara för final – kan få möta Dicken

Filip Häggberg · 26 Apr 2016
Uppdaterad 26 Apr 2016
På onsdagen kan Richard Sundbergs (bilden) HC West slå ut Dicken.

På onsdagen kan Richard Sundbergs (bilden) HC West slå ut Dicken. Foto: Markku Ulander/AP


Cocks är klara för handbollsfinal i Finland efter att ha slagit ut Atlas i tre raka matcher. I final kan de ställas mot Dicken om de lyckas slå ut West i den andra semifinalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Storfavoriten Cocks är finalklara efter att enkelt avfärdat Atlas i tre raka matcher i semifinalen. Slutresultatet skrevs till 36-18 i semifinalseriens tredje match, rapporterar Yle.

I final får de möta antingen HC West eller Dicken. Efter tre matcher har HC West vunnit två och Dicken en i semifinalserien som avgörs i bäst av fem matcher. Det innebär att Dicken måste vinna båda återstående matcher för att ta sig till final mot Cocks.

► LÄS MER: "Det blir en händelserik handboll"

De senaste tre åren har Cocks och Dicken ställts mot varandra i finalen. I år kommer det bli fjärde gången i rad, om du frågar Cocks Andreas Rönnberg.

– Jag tror att det blir jämnt, men Dicken har varit starkare de senaste åren. West kan utmana, men jag tror att Dicken tar det, säger han till Yle.

På onsdagen spelas den fjärde matchen. Dicken måste alltså vinna den för att ha chansen att spela final.

► LÄS MER: Regnbågsprotest i handbolls-EM

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro