ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Coco Sumner: Jag vill flytta till Sverige

Anneli Wikström · 9 Aug 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Coco uppträder på festivalen Lovebox i London.

Coco uppträder på festivalen Lovebox i London. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

• Hon är dotter till Sting och modeikon. • Men inget av detta vill Coco Sumner prata om. Hennes karriär som sångerska är i fokus. • På lördag spelar hon på Way Out West.Coco Sumner har precis fyllt tjugo år och hennes karriär är på väg att ta fart. I oktober släpps hennes debutalbum ”The constant”, en skiva där hon fått hjälp av musikproducenten Klas Åhlund som tidigare samarbetat med Madonna, Britney Spears och Robyn. Och det är inte den enda svenskkopplingen som Coco har. På hennes singel "Caesar" gästspelar just Robyn. – Jag spelade in skivan i Stockholm och det blir definitivt fler samarbeten med Klas Åhlund. Jag älskar Sverige och jag skulle vilja flytta dit. Jag har mycket fans där, folk är så trevliga, det görs bra musik och maten är bra, säger Coco till Metro.

Snart gör hon ytterligare ett besök i landet. Hon spelar på Way out West. – Jag är ett stort fan av festivalen så det känns extra stort att få besöka den i år. Det känns riktigt bra.

Kommer Robyn att överraska dig på scen?– Ja, om hon är där tror jag nog att hon kommer upp på scenen. Det hoppas jag!Coco Sumners sommar har varit fylld av festivalspelningar, en turné i England och därför blir det snart även ett besök i Stockholm. Coco nämner ställen som Berns, Riche och Debaser som favorittillhåll i huvudstaden.

Coco, eller Elliot som hon egentligen heter, är dotter till Sting och hans hustru Trudie Styler. Men innan intervjun får man tydliga direktiv om att Coco inte vill prata om sin pappa eller det faktum att hon blivit en modeikon. – Folk är skeptiska över mig och min musik för att jag har en känd pappa. Och därför är det viktigt för mig att jag får prata om mig själv i intervjuer, förklarar Coco.

Är det svårare för dig att bli tagen på allvar för att du har en känd pappa?– Ja, det tror jag. Det är en utmaning att få folk att lyssna på min musik för att det är jag och inte för var jag kommer ifrån, säger hon.

När skivan släpps i oktober får Coco visa vad hon går för. – Det känns väldigt spännande. Och jag är lite nervös för mottagandet. Men det blir nog bra. Min favoritsång på skivan är ”Its about to get worse”, en sorglig, långsam ballad som jag definitivt ska spela på Way Out West.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro