ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cold Case-mördaren jobbade på känd krog

Daniel Olsson · 1 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den 47-åring som häktats för det snart tjugofem år gamla mordet på Peter Sjögren arbetade som kock på en av Göteborgs mest kända krogar när han greps i början av september.För en inspektör vid frivårdsmyndigheten uppger mannen att han sedan många år tillbaka arbetat inom restaurangbranschen som kock. Fram till dagen då han greps av polisen för mordet på Peter Sjögren var han anställd på en av Göteborgs äldsta restauranger i centrum.

Det var den 7 oktober 1983 som Peter Sjögren höggs till döds i porten till sitt hem på Storgatan. Han drev då en restaurang där den nu häktade 47-åringen arbetade vid tiden för mordet.

Fälls 47-åringen för mordet är det första gången som ett så gammalt fall får sin lösning. Mannen nekar till anklagelserna och hans advokat Louise Gilborne är inte imponerad av åklagarens och polisens så kallade Cold case-grupps bevisning.– Det jag har fått mig till livs hittills tycker inte jag räcker till fällande dom, säger hon.

I och med att en man nu är häktad i målet så är inte längre preskriptionstiden aktuell längre. Preskriptionen skulle ha fallit in i lördags.

Släpps 47-åringen fri under utredningen efter den datumen kan han inte heller åtalas för mordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro