ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Colombianska VM-hunden Leela försvunnen – stort sökpådrag

Fredrik Samuelson · 20 Okt 2018
Uppdaterad 20 Okt 2018
Leela beskrivs som en miniversion av den kända tv-hunden Lassie.

Leela beskrivs som en miniversion av den kända tv-hunden Lassie. Foto: Privat


Den colombianska landslagsstjärnan Leela har varit försvunnen i över två veckor. Nu har hon synts till utanför Sölvesborg, nästan tre mil från där hon försvann.

klar

Artikellänk är kopierad

Leela – en shetland sheepdog – skulle delta i agility-VM i Kristianstad i början av oktober. Men hon försvann på en promenad när hon blev skrämd av en joggare. Nu koncentreras sökandet till utanför Sölvesborg i Blekinge.

– Vi fick in två observationer där i början på veckan. Det bekräftades av en ID-hund som kände doft av att Leela befunnit sig där, säger Joakim Persson från svenska Agilityklubben och kontaktperson för Leelas ägare.

En miniversion av Lassie

Många har engagerat sig i letandet efter henne, som beskrivs som en av de bästa i colombianska landslaget inom agility. En Facebookinsamling för att bistå de colombianska ägarna i sökandet, med flygbiljetter och andra transporter, har dragit in runt 120 000 kronor.

Joakim Persson säger att Leela ungefär ser ut som en miniversion av den kända tv-hunden Lassie.

– Det är ju en annan ras men de ser likadana ut, förutom storleken då.

”Vi kommer hitta henne levande”

Ser man Leela ska man inte försöka fånga henne då det kan göra henne mer stressad. Notera i stället platsen, tiden och riktningen och ring polisen på telefon 11414.

– Vi försöker vänta in henne.  Tanken är att lägga ut mat vid specifik tidpunkt och specifik plats. Vi utgår från att vi kommer hitta henne och vi kommer hitta henne levande, säger Joakim Persson.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro