ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Comviq lanserar fastpris för surf i EU

Gustaf Eriksson · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013
Comvig lanserar fastpris för surf i EU

Comvig lanserar fastpris för surf i EU Foto: TT


Tröttnat på jätteräkningar efter att du surfat med mobilen utomlands. Nu lanserar teleoperatören Comviq ett abonnemang med fast pris för samtal och surf – men det gäller bara inom EU.

klar

Artikellänk är kopierad

För den som vill undvika att mobilräkningen tömmer bankkontot är det klokast att stänga av dataroamingen vid utlandsbesök. Men nu kan det vara på väg att ändras. 

Teleoperatören Comviq lanserar ett abonnemang där du kan surfa, ringa och sms:a till ett fast pris, så länge du håller dig inom EU. Enligt bolaget är detta det första abonnemanget av sitt slag i Europa. – Våra kunder vill kunna använda sina mobiler utomlands som de är vana att göra hemma, säger Comviq-chefen Magnus Larsson i en kommentar.  Mobiloperatörerna har fått hård kritik för att kundernas kostnader kan skena vid mobilanvändning utomlands. I juli infördes ett pristak för datatrafik, sms och samtal inom EU. Men EU-kommissionen vill gå länge än så och har lagt ett förslag som kan tvinga operatörerna att göra roamingen gratis. Det kan börja gälla 2014, och vara helt infört 2016.►LÄS MER: Sverige kritisk mot förslag gratis roaming

Comviqs abonnemang kostar 495 kronor i månaden. 1 GB data ingår.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro