ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Connie Lynn var försvunnen i nio år

Anders Göransson · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013

I augusti 2004 försvann 16-åriga Conny Lynn McCallister mystiskt från sin familj på den lilla orten Athens i Wisconsin, USA. Nu, efter över nio år, kommer de första livstecknen från henne – från Mexiko.

klar

Artikellänk är kopierad

Connie Lynn Mccallister försvann i augusti 2004. Nu har hon hittats.
Connie Lynn Mccallister försvann i augusti 2004. Nu har hon hittats.Foto: Privat

– Först kunde jag nästan inte tro det. Men sedan började tårarna rinna. Det går inte att föreställa sig lättnaden efter att ha väntat och undrat så länge. Det är ett riktigt mirakel, säger Florenze Volzka, som väntat på sitt syskonbarn i alla år.

Det var för två månader sedan det efterlängtade telefonsamtalet kom, skriver lokaltidningen Wausau Daily Herald. Men var har Conny varit hela denna tid?

Enligt hennes egen berättelse blev hon drogad och bortförd av sin dåvarande pojkvän, en då 22-årig man, som tog henne till Mexiko. Han var våldsam och vid ett tillfälle slog han henne så illa att hon fick uppsöka sjukhus. Där antog hon en ny identitet och flydde. Vad som hände sedan är höljt i dunkel, men hon träffade en ny man som hon numera har tre barn med.

För ett par månader sedan fick Conny kontakt med en kvinnlig amerikansk missionär, som via kontakter med amerikanska myndigheter nu har hjälpt henne att återupprätta förbindelserna med sin gamla familj. 

En kyrka samlar nu in pengar för att Conny McCallister ska kunna flytta tillbaka till Wisconsin. Av säkerhetsskäl är man ännu försiktig med detaljer om var hon befinner sig och vad hon gjort de senaste nio åren.

– Vi tror att det skulle kunna försätta henne i fara om vi säger mer, säger Judy Weise, en av kyrkans medlemmar, till tidningen.

Omställningen kommer inte att bli lätt, säger Florenze Volzka.

– Conny vet att det kommer att bli en helt ny värld för henne igen och hon är rädd, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro