ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Consequences - rutinerade debutanter

Pontus Hammarlund · 27 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Jonas Heijkenskjöld, Daniel Jansson, Mattias Areskog och Åsa Jacobsson är fyra femtedelar av Consequences.

Jonas Heijkenskjöld, Daniel Jansson, Mattias Areskog och Åsa Jacobsson är fyra femtedelar av Consequences. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

RUTINERADE Det här kan mycket väl få stora konsekvenser utanför Sveriges gränser. Förra veckan släppte bandet sin självbetitlade debut och gjorde sin första spelning i London. – Det var mycket trevligt. Det känns som en av våra bättre spelningar faktiskt. Det finns lite skivbolag där som är intresserade så vi får se vad som händer, säger pianisten och organisten Åsa Jacobsson.

Givetvis är det Consequences vi pratar om. Snacket har gått sedan deras femspårs ep 2005. Och nu när fullängdaren äntligen är klar överröses bandet med beröm och anmärkningsvärt många och olika referenspunkter hämtade från musikhistorien. – Verkligen. I bland får man ju bra skivtips, säger sångaren Jonas Heijkenskjöld och har svårt att hålla sig för skratt.

Men en sak står klar. Consequences har en förkärlek för svulstig och storslagen ljudbild. – Den kommer nog mycket från sextiotalets orkesterpop som Sinatra, Bacharach och Scott Walker, säger Åsa Jacobsson. •• Så vad skulle drömprojektet vara för er om pengarna inte var något hinder? – Att få spela in som man gjorde på den tiden. Att få sitta i en sådan enorm studio som fanns då med en symfoniorkester. Och gärna med en dirigent, fortsätter hon.

Bandmedlemmarna i Consequences har turnerat och spelat in med en stor del av Sveriges popelit. Bland annat Marit Bergman och Frida Hyvönen som också medverkar på debuten. •• Och namnet... – Det var många olika konsekvenser som gjorde att det här bandet uppstod. Och att det ska få konsekvenser i framtiden, säger Åsa Jacobsson.

Det stämmer med all säkert. Exakt vilka återstår att se.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro