ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Coolast på rockkartan

Pontus Hammarlund · 26 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Karen O, i mitten, lyssnar gärna på svenska bandet Dungen. ”Jag gillar dem mycket”, säger hon. 

Karen O, i mitten, lyssnar gärna på svenska bandet Dungen. ”Jag gillar dem mycket”, säger hon.  Foto: Kinga Lezanska


Karen O och Yeah Yeah Yeahs övertygar med nya plattan

klar

Artikellänk är kopierad

NYTÄNDNING. När det small till på rockscenen i New York i början av 2000-talet var trion Yeah Yeah Yeahs på allas läppar. Efter en EP och hyllningar som tog dem ända till Sverige kom debutplattan ”Fever to tell” 2003. I våras, när uppföljaren ”Show your bones” släpptes, hade ekot från rockknallen tystnat sedan ett par år. – Jag hittar inte samma inspiration och energi som jag gjorde i New York för två år sedan. Saker går så fort nu för tiden. Det är precis samma grej som hände i Seattle efter Nirvana, säger sångerskan Karen O och beklagar sig över att skivbolagens jakt på nästa stora grej förstört stadens rockscen.Men med ”Show your bones” visade Yeah Yeah Yeahs att de fortfarande förtjänar en plats på rockkartan. Och så har de ju Karen O förstås, snyggast och coolast i branschen. Hon har en egen designer och har utsetts till en av New Yorks bäst klädda kvinnor. För två år sedan lämnade Karen O östkusten och flyttade till Los Angeles. – Största anledningen till att jag flyttade är att jag tillbringat hela mitt liv i New Jersey och New York. Hade jag inte flyttat nu hade jag aldrig gjort det. Jag ville byta kontext och få chansen att ta reda på mer om mig själv.

Frågan om Karen O funderar på att släppa någon soloskiva känns högst relevant. – Jag har jobbat på sidoprojekt som eventuellt kan släppas om 3–4 år, men inget som släpps snart, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro