ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Corazza Bildt tappar humöret i direktsändning

Jenny Sköld · 16 Okt 2012
Uppdaterad 16 Okt 2012

Ämnet dioxinhalter i fisk fick det att hetta till ordentligt i måndagens Studio Ett i Sveriges Radio P1.

klar

Artikellänk är kopierad

EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt var inbjuden till studion för att debattera dioxinhalter i svensk fisk. Som motståndare stod Socialdemokraternas representant Mathilda Matilda Ernkrans.

Sändningen inleddes med en P1-dokumentär som var kritisk mot att Sverige inte följer EU:s rekommendationer när det gäller dioxinhalter i fisk. Redan vid första frågan var Corazza Bildt märkbart irriterat och höjde rösten när programledarna försökte avbryga henne.

"Hela debatten har varit på felaktig grund". Hon kallar Livsmedelsverkets rekommendationer för matpropaganda och hävdar att socialdemokraterna "toppstyr" människors matvanor. När programledaren försöker avbryta henne får hon en tillrättavisning: "Du låter Mathilda göra sina argument och inte jag".

Men det är efter programmets slut som programledarna tappar kontrollen över sändningen. När Corazza Bildt inser att motståndaren kommer att få sista ordet blir hon så högljudd så att de måste påminna henne om att det är direktsändning. 

Reaktionerna på Twitter lät inte vänta på sig efter programmet. Även Anna Maria Corazza Bildt har skrivit ett inlägg på sitt konto. " Tyvärr var jag tvungen att ägna stor tid åt att begära ordet", skriver hon och " ojämnt fördelad taltid & vinklad programledare gör mig besviken".

Programledaren Monica Saarinen kommenterar sändningen i tidningen Expressen.

– Vi ville bara föra en debatt helt enkelt. Sen blev det så här. Det blir inte alltid som man har tänkt sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro