ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Cornell trivs bäst solo

Patrik Wirén · 29 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Chris Cornell gör det han alltid borde ha gjort. 

Chris Cornell gör det han alltid borde ha gjort. 


klar

Artikellänk är kopierad

SOLOPLATTA. Audioslave är historia och Chris Cornell står återigen på egna ben. Medan övriga medlemmar återbildat Rage Against The Machine släpper sångaren i dag sin andra soloplatta, ”Carry on”.– Jag har aldrig känt mig så inspirerad som nu, säger han när Metro träffar honom i Los Angeles.

Den lågmälda stjärnan befinner sig på fashionabla Roosevelt Hotel i Hollywood. Trebarnspappan har lämnat hemstaden Paris, där han tillsammans med sin fru driver restaurangen Black Calvados, för att möta en exklusiv skara journalister. I mitten av februari meddeladehan att han lämnar Audioslave, bara ett halvår efter att ”Revelations” släppts.– Det var vissa saker vi inte kom överens om, hur bandet fungerade affärsmässigt. Alla ansträngde sig verkligen, men det fungerade inte. Det fick mig att fundera på att ta en paus en tid och göra en skiva på egen hand. När jag började med det blev det uppenbart att det här är vad jag alltid borde göra.

Chris Cornell, som innan Audioslave hördes i Soundgarden, säger att han aldrig varit så inspirerad som nu. Särskilt textmässigt.

Blev låtarna mer personliga när du skrev på egen hand?– Ja, eftersom det är hundra procent min musik är känslan närmare mig. Med Audioslave behövde jag ibland skriva texten efter musiken och ändra låten för att få det att fungera. När det är mina egna låtar skriver texten sig själv på ett helt annat sätt och fraseringen kommer mer naturligt.

Att resten av Audioslave återförenas med sångaren Zack de la Rocha för några USA-spelningar med Rage Against The Machine innebär inte att också Soundgarden kommer att återupplivas.– Det är vissa saker jag inte kan göra i ett band. Mycket handlar om ett omedelbart uttryck, att kunna förvandla inspirationen till en låt. Jag vill inte ha någonting mellan mig och det. I stället vill jag kunna öva upp det uttrycket och hitta nästa nivå. Jag tror inte jag kan göra det i ett band.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro