ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Countryn tema när Jill möter kändisar

Emma Björkman · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014

I Jills veranda” tar Jill Johnson med svenska kändisar till countryns hemstad Nashville. – Jag har bara lallat runt och sjungit i en massa år, här får jag stöta och blöta ganska stora frågor, säger Jill Johnson.

klar

Artikellänk är kopierad

Avklätt med Jill Johnson i countryns hemstad 
  Kakan Hermansson, här tillsammans med Jill Johnson och Agnes-Lo Åkerlind är gäst i tredje avsnittet av ”Jills veranda”.  Hon har ett laddat möte med en countryälskande kvinna från den konservativa Tea Partyrörelsen i ”Jills veranda”.  ”Mötet med henne kan framstå som att det är uppgjort men hon är en representant för hur countryn, södern och högern är. Countryn är mångdimensionerad men den homofoba delen är en stor del av södern. Tea Partyrörelsen vill stå utanför samhället på sina villkor och det är viktigt att få med alla de människorna”, säger Karin ”Kakan” Hermansson.
Avklätt med Jill Johnson i countryns hemstad Kakan Hermansson, här tillsammans med Jill Johnson och Agnes-Lo Åkerlind är gäst i tredje avsnittet av ”Jills veranda”.  Hon har ett laddat möte med en countryälskande kvinna från den konservativa Tea Partyrörelsen i ”Jills veranda”.  ”Mötet med henne kan framstå som att det är uppgjort men hon är en representant för hur countryn, södern och högern är. Countryn är mångdimensionerad men den homofoba delen är en stor del av södern. Tea Partyrörelsen vill stå utanför samhället på sina villkor och det är viktigt att få med alla de människorna”, säger Karin ”Kakan” Hermansson.Foto: Lotta Bergseth

Jill Johnson, 40, var sugen på en utmaning och kände sig lockad av tv-världen. – Jag skulle vilja reda ut missförstånden kring countrystjärnan som jag fortfarande tycker lever kvar i Sverige. Som att det är en banal genre och att countryn anses vara lite töntig, särskilt i storstäder. Det är synd eftersom det ligger ett fint hantverk bakom countryn, säger hon. Jill Johnson tog sin idé till tv-produktionsbolaget Eyeworks som kopplade ihop henne med producentstjärnan Agnes-Lo Åkerlind, 33, (Svt:s webbserier "Rebecca & Fiona" och "Danne & Bleckan – från ingenting till någonting"). Resultatet blev ”Jills veranda”, ett program där Jill Johnson får besök av svenska kändisar i countryns hemstad Nashville i USA.

Alla gäster har med sig en countrylåt som de framför tillsammans med henne. – Det är jättemycket musik, mycket USA men också mycket Sverige eftersom det är svenska personer framför och bakom kameran. Det är även samhälle, kultur, ett porträtt av Jill Johnson som man inte har sett henne förut och porträtt kring varje gäst. Allt sker utifrån en countrylåt som vi har byggt varje program på, säger Agnes-Lo Åkerlind. Hon, Jill Johnson och Karin ”Kakan” Hermansson, 32 – som är gäst i avsnitt tre – intygar att även den som inte är countryfrälst kan ha behållning av programmet.

Man får till exempel se nya sidor av Jill Johnson. – Jag har bara lallat runt och sjungit i en massa år, här får jag stöta och blöta ganska stora frågor. Det blir avslappnat, avklätt och absolut inte tillrättalagt, säger Jill Johnson.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro