ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Countrysångare kom ut som gay - hyllas

TT · 23 Nov 2014
Uppdaterad 23 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Billy Gilman/YouTube

Countrysångaren Billy Gilman hyllas av fans och artistkollegor sedan han i en känslosam video kommit ut som homosexuell.

I förra veckan valde countrystjärnan Ty Herndon att komma ut som homosexuell i magasinet People. Han sade att han hoppades att hans öppenhet med sin sexuella läggning skulle kunna "göra livet enklare" för någon annan. Inspirerad av detta har nu den unge countryartisten Billy Gilman kommit ut som gay, genom ett videoklipp på You tube.

"Livrädd"

– Det är svårt för mig att göra den här videon, inte för att jag skäms över att vara en homosexuell manlig artist, en homosexuell artist, eller en homosexuell person. Men det är rätt fånigt att veta att jag skäms för att göra det här eftersom jag vet att jag verkar i en genre och en bransch som skäms över att jag är den jag är. Jag kan helt ärligt säga att jag är livrädd, säger Gilman i videon.

Beröm från kollegor

Han berättar också att han valt att komma ut nu sedan han smygfotograferats tillsammans med sin pojkvän, och han vill hellre att fansen får veta det direkt från honom.

Sångaren har sedan klippet lades ut överösts med kärlek och hyllningar. Enligt Entertainment Tonight kraschade hans hemsida av trycket som uppstod. Andra artister, som LeAnn Rimes, har kontaktat honom och berömt honom för det mod han visat.

– Mottagandet har varit överväldigande, säger Gilman till Entertainment Tonight.

Billy Gilman fick sitt genombrott med singeln och albumet "One voice" år 2000, när han bara var elva år gammal.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro